Vinohradská

Posted by admin on 5 září, 2016 Novinky | | No comments

Jak se kapela na slavnosti vína těší ?

Nevím jak kapela, ale já se hlavně těším do Vinohradské ulice, která večer ožívá a se SORY tady budeme hrát  elektro akusticky  před sklepem „U Masaříků“.  Hrajeme tam již počtvrté a vždycky to stálo za to.

Budete hrát jen své písně?

Ve Vinohradské to není nikdy koncert, takže zahrajeme širokou škálu písniček včetně našich, které snad pobaví. Máme hodně kamarádů mezi folkloristy, ať už jsou to Mladí Burčáci, Cifra nebo Harafica, kteří ve svých pauzách nebo po hraní přijdou za námi na sklenku vína. Rádi je zveme mezi sebe, abychom si zahráli společně.  To samé platí i o rockerech a muzikantech z kapel z Hradiště a okolí. Ti však většinou chodí na štamprlu slivovice. Vzniká tím zajímavé prolínání hudebních žánrů.

Jak dlouho bude kapela vystupovat?

Před sklepem U Masaříků hrajeme dokud nám síly stačí . Po půlnoci se  přesouváme  do sklepa, kde probíhá ten pravý rockově folklórní jam.

Je majitel sklepa „U Masaříků“ David Číhal v nějakém příbuzenském vztahu se zpěvákem kapely Radkem Číhalem?

David je  syn Radka, který dostal souhlas od svého dědy (pana Masaříka) opravit a provozovat sklep. David to neměl v předchozích letech na slavnostech ve Vinohradské vůbec jednoduché. Byly na něho tlaky od pořadatele, že nejsme ti praví folklóristé. Ano nejsme a ani nikdy nebudeme. Ale to pro mě není kritérium, že bychom se nehodili na Slavnosti vína. Hudba má tisíce svobodných forem projevu.     Jediným kritériem pro mě je, zda-li se lidi baví,  je před námi plno a Vinohradskou ulicí, kde hrajeme nejde projít. Až tam bude prázdno, poznám že už tam nepatříme. V tom jsme s Davidem za jedno. Zkrátka Vinohradskou si děláme a hrajeme, tak jak chceme my.

Pro Slovácké noviny se ptala Andrea Stipčíková

Odpovídal: Robert Bob Šimčík